Mary-ről

1985. július 2-án született Veszprémben, de élete nagy részét egy borsodi községhez köhetjük, Taktaharkányhoz, illetve a megyeszékhely Miskolchoz. Szinte minden családtagja játszik valamilyen hangszeren, ebből kifolyólag kevés az a hangszer, amelyet Mary ne tudna megszólaltatni. Egészen fiatal korától énekel, édesapjával többször is fellépett.

Karrierje igazából négy részre bontható:

A kezdetekre, 2002 és 2004 között, amikor szóló karrierje beindult.

A második korszakra, amikor Bódi Csabyval együtt hódították meg az országot, 2005 és 2007 között

A harmadik korszakra, amikor az akkori Magic World Media által hatalmas ismeretségre tett szert 2008-tól 2010-ig,

Valamint az imageváltás utáni időszakban, amely a SkyForce managementtel karöltve 2011-től tart napjainkig.

Karrierje 2002-ben indult, miután 2001-ben egy tehetségkutatón felfedezték, és lemezszerződést ajánlottak neki, így jelent meg első szóló lemeze a Hajnalcsillag. Nevével igazán a Romasztárparádé 2. című roma előadókkal közösen készített lemez megjelenése után találkozhattunk, a rajta található Itt a piros, hol a piros című száma lagzik és bálok egyik kedvelt számává vált. A lemezeket 2002 végén és 2004-ben követte a többi (lásd diszkográfia). Ezeken a korongokon még leginkább a lagzis-mulatós és a kifejezetten romás hangvételű dalok találhatóak meg, amelyek kevésbé ismertek még a rajongók körében is.

Akkori managementjével arra az elhatározásra jutottak, hogy Bódi Csabyval együtt vágnak neki a koncerteknek, így két duettalbumot is készítettek Bódi Guszti Csillagai néven, amelyet 2006-ban egy Zámbó Jimmy-díj koronázott meg.

Ez a korszak már egyértelműen elhatárolható a kezdetektől, ugyanis Mary zenéjében itt jelentek meg a popos dallamok, és a modern hangzás. Ezek a dalok már ismertebbek a rajongók számára is, kiemelendő a Nyugtalan érzés című track, amiből videoklip is készült.

Harmadik korszakot onnantól tudunk megkülönböztetni, hogy a Bódi Guszti Produkcióval készített Cigánylány című lemeze után átigazolt a Magic World Media Kft.-hez, ahol többek között L.L. Juniorral kezdett dolgozni. 2008-ban megjelent a Hódító varázs című ötödik szólólemeze, amelyen a közös

produkció az Összetart a dal a ranglisták élére került. A zenéje a kedetekhez képest szinte teljesen újnak mondható, a lagzis-mulatós stílus háttérbe szorult és a popos hangvételű zenék dominálnak az albumon, de továbbra is olyan igénnyel, hogy tartalmazzon roma nyelvet. 2009-ben megjelent hatodik szólólemeze az Érzések.

2010 a nagy változások éve volt. Az eddigi produceri gárdája nevet váltott Magic World Mediáról SkyForcera, valamint imageváltáson is átesett maga az énekesnő is. 2010-ben megjelent legújabb lemezén a Rumcsakán ez az imageváltás valóban érzékelhető, a mulatós, romás zenétől egy populárisabb zenevilág felé indult el, amelyet tovább vitt 2011-es Életvirág című albumán. Karrierje egyik tetőpontja a Rázd meg című videóklip, amely világszerte kedvelt dal lett, 1 év alatt közel 5 milliós nézettséggel büszkélkedhet.

2013 év vége és 2014 egy új korszakot nyitott meg az énekesnő számára. A tv2 Sztárban Sztár és a Nagy Duett című műsorainak köszönhetően egy egész ország kedvencévé vált. A Sztárban Sztár című showműsor 3. helyét, illetve a Nagy Duett című showműsor 4. helyét  Fekete Lacival karöltve szerezte meg.

A 2014-es évben Mary egy új albumot jelentetett meg, mely a Mindenkinek Szól címet viseli, s 13 dal kapott rajta helyet. L. L. Junior-ral is közreműködött.

2015 szeptemberében jelent meg legújabb albuma, a Zenebomba. Ezen a korongon 12 dal hallgat6ó, s még 2016-ban is debütáltak számok hozzá.

2016 őszén jelentette be, hogy párjával, Dáviddal gyermeket várnak.

Nótár Mary® 2017